Скованост в пръстите и болки в китката, ето какво трябва да направите, за да изчезнат

Изтръпване, болка или слабост в ръката ви означава, че вероятно имате синдром на карпалния тунел (CTS), което според медицинския център на Мерилендския университет е причинено от нерв в китката, който е натоварен. Тъканите около медианния нерв на ръката могат да набъбнат и да натиснат нерва, причинявайки изтръпване, болка, слабост или мравучкане. Ако не се лекуват, това може да причини трайни увреждания.

Ето защо, когато симптомите се появяват, за да се избегнат необратими увреждания и допълнителен дискомфорт, трябва да лекувате това състояние. Вашият лекар вероятно ще Ви препоръча да носите шийка и може би да получавате кортикостероидни инжекции.

Опитайте някои домашни средства за отстраняване на болката и дискомфорта:

1. Лед : Просто нанесете лед в тънка кърпа и я поставете върху китките си, оставете я да стои за 10 минути и повторете всеки час, докато болката изчезне.

2. Загрейте ръцете си : Потопете китките и ръцете си в гореща или топла вода в продължение на 12-15 минути преди легяна, за да спрете да се събуждате с болка в средата на нощта.

3. Орехи : Опаковани са с омега-3 мастни киселини, така че всеки ден трябва да ядете шепа орехи с кисело мляко или в салати.

4. Картофи : Витамин В6 е включен в повече от 100 ензимни реакции и някои от тях са свързани с облекчаване на симптомите на CTS. Яжте повече картофи, плодове, риба и пилешко месо.

5. Куркума : Куркумата е известена като най-търсената подправка в аюрведа медицина.

6. Ананас : Ананасът има мощен ензим бромелаин, който може да разгради възпалителните протеини и да намали болката от CTS.

7. Магнезий : Магнезий в зелени зеленчуци, бобови растения и пълнозърнести храни, така че яжте много храни с магнезий или вземете магнезиева добавка.

8. Ленено масло : Най-добре е да изпиете една супена лъжица ленено масло, смесено със сутрешната ви напитка.\r\n\r\nСъщо така консумирайте повече орехи, ананас, ленено масло и куркума. Можете просто да смесите всичко и да го смесвате в едно вкусно смути!