7 популярни домашни продукта, причиняващи хормонен дисбаланс и дори рак

Ние всички знаем, че най-добрe е да купуваме само домашни или традиционни продукти, но ние не винаги вземаме най-доброто.

Тук са 7 причиняващи рак продукти и домакински предмети:

1. Шампоан

Научният специалист Дейвид Сусуки съобщава, че 80% от използваните предимно домашни продукти съдържат най-малко един от 12-те най-токсични химикала, канцерогени и ендокринни разрушители като парабени, натриев лаурет сулфат, консерванти, освобождаващи формалдехид и р-фенилендиамин. Шампоанът, парабените, аромат, цвят и кокамид диетаноламин са най-лошите. Някои органични  или естествени марки шампоани могат да съдържат сурови химикали.

Най-добре е да направите свой собствен шампоан: Смесете сода и водата със съотношение 1:3. Добавете няколко капки етерично масло от лавандула за аромат.

Сложете го върху скалпа на косата си и нанесете. Нека седи 2-3 минути. Първо изплакнете с ябълков оцет и вода с съотношение 1:4.

2. Свещи : Знаехте ли, че повечето свещи – дори и без примеси – съдържат формалдехид (вредно химично вещество, което отделя токсични пари при нагряване). Това причинява дразнене на очите, носа, гърлото, кожата, респираторен дистрес, гадене и рак. Най-добре е да се използват изцяло естествени свещи от пчелен восък.

3. Освежители за въздух : Ароматизаторите и парфюмите съдържат аромат, съставен от 3 000 химикала, които могат да причинят неврологични проблеми, астма, очно дразнене, рак, алергии, лош имунитет, автоимунни заболявания, дерматит, респираторен дистрес, безплодие, спонтанен аборт и много други. Тъй като съставките не се изисква да бъдат включени в списъка с продуктите, не знаем какво вдишваме.

4. Душ завеси : PVC и винила са популярни от десет години, но изследователите са открили, че могат да освободят до 108 летливи органични съединения и 7 от тях са в списъка на EPA за опасни замърсители на въздуха. Използвайте завеси от органичен памук или коноп и ги измивайте и ги изцеждайте често, за да предотвратите появата на мухъл.

5. Лепила, бои, маркери : Лепилото, боята и маркерите за постоянна употреба не трябва да се използват от деца, защото могат да причинят изгаряния, проблеми с дишането, главоболие, гадене, белодробни и бъбречни увреждания, както и рак.

Ако погледнете внимателно, ще видите, че повечето от тези продукти имат предупредителни етикети, които ни показват, че продуктът не трябва да се вдишва, поглъща или поставя върху кожата. Потърсете печат за AP или CP на продуктите, които давате на децата си, те не са токсични. И ги заменете с: маркери с въглен лепило със смес от брашно и вода.

6. Инсектициди и пестициди : Те не само убиват насекомите, те бавно ни отравят, защото в тях има невротоксини. Продуктите са особено вредни за децата, които са по-чувствителни към токсините в околната среда и дори могат да причинят заболявания и смърт на домашни любимци. Най-доброто е домашното, така че направете своя собствен препарат срещу насекоми.

7. Антиперспиранти : Антиперспирантите и дезодорантите често съдържат алуминий, който помага да се поддържа суха подмишницата. Тя е свързана с появата на болестта на Алцхаймер и рака на гърдата. Алуминият е труден за изтласкване от тялото ни и има тенденция да се натрупва в тъканите на мозъка и гърдите. Най-хубавото е да направите естествена антиперспирант.