След скандала с курса за 200 000 лв. на Капитонова едно момиче проговори

Преди време ви разказахме, че победителката в “Ергенът” Виктория Капитонова е обвинена в измама за 200 000 лв. Става въпрос за това, че известната блогърка е изкопирала онлайн курс и по този начин печели пари на гърба на хората.

 

Случая можете да си припомните по-долу.

След като публикувахме статията, едно от момичетата, записали се и участвали във въпросния курс открехна завесата за това какво точно се случва по време на лекциите на Капитонова. Читателката ни пожела анонимност. Публикуваме думите й сега:

 

Здравейте, прочетох статията ви относно Виктория Капитонова и курса й. Искам да ви кажа, че аз се записах и участвах в него, и останах много доволна. Курсът е супер готин, има какво да се научи и най-якото е, че се запознаваш със супер много хора.

 

Не съм чула някой от моя “випуск” да се оплаква, доста добре е направен и изобщо не е нескопосан. Относно това дали е краден – естествено, че няма как да открива топлата вода. Нещата са едни и същи и тук, и в Русия. Това е като двама учители да преподават по един и същ предмет, и да кажеш за единия, че е откраднал материала на другия.

 

На самите слайдове е нормално да не е много информацията, защото е тип презентация. Тя се води по точки и говори в същото време. На ден имаш по 3/4 клипа от по 15-40 мин. Няма как да е малко информацията“, пише читателката ни.

Победителката в първи сезон на “Ергенът” Виктория Капитонова отново е в епицентъра на коментарите, след като започна активно да инфлуенсърства. Наскоро обаче, тя беше обвинена в кражба и измама, заради които банковата й сметка е набъбнала с цели 200 000 лева!

 

Капитонова, която от години живее в България, провежда курсове за личностно развитие в Инстаграм, прави и редица ритуали за пари. Според родна тиктокърка на име Станислава, която обяснява в няколко видеа в профила си, Виктория печели на гърба на хората с напълно краден курс.

 

По думите на Станислава, няколко момичета вече са се свързали с нея лично, за да разкажат как били станали жертви на “измама и краден курс”. Същите били изпратили абсолютно цялата информация на тиктокърката за курсовете на Капитонова.

 

“232 човека са се записали за стандарт услугата ѝ, която струва 500 лв. Нека ви кажа откъде идва този курс. Той идва от руската инфлуенсърка Марго Савчук, която е разработила оригиналния курс, който се нарича Instaboss. Разбратован е с много години с бившето ѝ гадже Дани и огромен екип от хора. Виктория няма капацитета да направи всичко това. Видях, че Виктория отново събира хора за своето четвърто издание за своя изцяло плагиатстван курс, но вероятно ще тараши хората за повече пари… заради инфлацията. Хора, ценете си парите и усилията. Вижте оригиналния курс на Марго, който се разработва с огромен екип от хора”, разказва във видеото тя.

 

Станислава споделя също, че Виктория я е заплашвала със съд, но за предишни нейни изказвания в TikTok, които са били отново насочени срещу рускинята. “Докато си чакам призовката или пък поканата за участие при Жоро Игнатов, искам да ви кажа – не се доверявайте на всичко, което виждате в интернет”.

 

Любопитна подробност е, че Виктория Капитонова е споделяла неведнъж досега, че се вдъхновява от работата на други руски инфлуенсъри и че взаимства някои от идеите си от тях. Според Станислава обаче, Виктория не е цитирала точни имена.

 

Източник: plovdiv24