Повишете нивата на допамина, за да не се чувствате отново тъжни, стресирани или депресирани

Нашият мозък освобождава невротрансмитер, допамин, който е от решаващо значение за множество основни телесни функции.

Допаминът е чудесен за следните функции на тялото:

– Регулиране на движението

– Контрол на центъра на удоволствието и компенсира мозъка

– Подобряване на когнитивните функции (знания, внимание, памет, вземане на решения, оценка, решаване на проблеми)

– Регулиране на секрецията на пролактин

Тъй като е изключително важно за нашето благополучие и щастие, намалените нива на допамин водят до различни здравни проблеми, като депресия, тъга, негативност и различни емоционални проблеми.

За щастие, има 10 ефективни начина да се повишат нивата на допамина в тялото, без да се използват лекарства:

1. Упражнение : Упражненията могат да повишат нивата на ендорфини, серотонин и допамин, които не само ще укрепят мускулите ви, но ще ви помогнат да намалите стреса. Най-хубавото? Работи с всякакъв вид упражнения – само докато се движите!

2. Избягвайте наркотиците : Докато пристрастяването може да осигури незабавен тласък на удоволствието, то не е дълготраен. Това, което в крайна сметка се случва, е, че базовите нива на допамина действително ще намалеят и ще се нуждаете от пристрастяването си по-често. Ето защо може да се окаже полезно да се избегнат зависимости и да се съсредоточите върху неща, които ви дават спокойствие и мир.

3. Детоксикация : Натрупването на бактерии и токсини в тялото ви отслабва имунната система и потиска производството на допамин.

4. Увеличете тирозина : Тирозинът е аминокиселина и е от решаващо значение за производството на допамин. Бъдете сигурни, че консумирате бадеми, банани, тъмен шоколад и зелен чай.

5. Слушайте музика : Слушането на музика може да увеличи нивата на допамина, въпреки че това е само временно увеличение. Това ще ви накара да се чувствате невероятно временно, но това няма да доведе до трайно изпълнение. Ето защо музиката трябва да бъде един от вашите много източници на допамин.

6. Организирайте живота си : Когато постигнете целта, нивата на допамина се увеличават. Затова, напишете вашите задачи, дори малки, и ги отметнете, след като ги завършите. Всеки път, когато завършите задачата, ще постигнете малка скорост на допамин, за да постигнете целта си.

7. Творчество : Нивата на допамин в мозъка също се повишават с творческа активност. Това също така ще ви държи на фокус. Не е нужно да ставате световноизвестен художник, а да се опитате да танцувате, пеете, пишете, да правите скулптури, рисувате, готвите, плетете, да научите различни занаяти и да ремонтирате колата си и ще се чувствате много по-добре веднага.

8. Вземете Streak Going : В този смисъл начертан ще означава визуално напомняне на броя на редовните пъти, в които правите нещо. Това е подобно на организирането на задачите и осъществяването им. Това ще повиши нивата на допамин и ще ви направи по-щастливи и удовлетворени.

Трябва да използвате календар, да напишете целите си и да планирате кога да ги завършите. Веднага след като завършите задачата, маркирайте я в календара си. И все пак, недостатъкът на streak е рутинна, така че трябва да намерите начин да подобрите представянето си.

9. Вземете добавки : Някои добавки, които можете да предприемете, за да увеличите радостта си

Химическите вещества включват:

– Sceletium Tortuosum

– Рибено масло

– Фосфатидилсерин (PS)

– 5-HTP

– Куркумин

– GABA

– Таурин

– Родиоа

10. Медитация : Това работи по различен начин в сравнение с упражненията. Това ще ви направи по-спокойни, което ще ви позволи да намалите стреса.