Закуска в буркан за тънка талия и добро здраве всеки ден

Сега модерният начин за приготвяне на здравословна закуска е овесена каша в буркан, мързелива и лесна, вкусна и чудесна, щадяща талията. Особеността на това ястие е липсата на топлинна обработка.

Мързелива овесена каша е идеална опция за закуска за тези, които предпочитат здравословната кухня и не искат да отделят време за дълго готвене.

 

Днес ще ви запознаем с основните й съставки, ще ви помогнем да изберете правилните продукти и да се насладите на любимия си вкус.

 

Рецептата за мързелива овесена каша в буркан е уникална и има редица значителни предимства.

Това е много здравословно и питателно ястие, тъй като съдържа много протеини, калций, фибри и почти никакви мазнини и захар.

Овесените ядки, киселото мляко и допълнителните съставки не са изложени на висока топлинна обработка, което означава, че се съхраняват ценните вещества.

 

Тази закуска може да се приготви вечер, а на сутринта да я вземете със себе си на работа. И можете да си правите предварително няколко различни вида мързелива овесена каша за няколко дни.

Рецептата е много гъвкава и ви позволява безкрайно да създавате все повече и повече нови вариации. Например, вместо кисело мляко, можете да използвате кефир, ядково мляко без лактоза и т.н.

Можете да готвите овесени ядки не само в буркан, но и в пластмасов съд.

 

Основна рецепта за овесени ядки в буркан

СЪСТАВКИТЕ

50 г овесени ядки
100 г кисело мляко
70 г обезмаслено мляко
Стъклен буркан от 400 мл с капак

ПОДГОТОВКА

Добавете овесена каша, киселото мляко и прясното мляко в стъкления буркан.

 

Затворете буркана плътно с капак и разклатете, за да комбинирате всички съставки. Поставете в хладилника за една нощ. На следващия ден овесените ядки ще са меки и нежни. Такава овесена каша може да се съхранява в хладилника до 2-3 дни или дори повече.

СЪСТАВКИТЕ

1/4 чл. овесена каша
1/4 чаша кисело мляко
1 ч.л. мед
1/4 чл. ябълково пюре
ябълкови филийки
Стъклен буркан от 400 мл

 

ПОДГОТОВКА

Добавете овесена кашата, киселото мляко и мед в буркана. Затворете капака и разклатете добре, за да смесите всички съставки. Добавете ябълков сос (резенчета прясна ябълка по желание). Затворете буркана с капак и поставете в хладилник. Яжте охладени.

СЪСТАВКИТЕ

60 гр овесени ядки
100 мл мляко
4 супени лъжици кисело мляко
2 с.л. фъстъчено масло
1 супена лъжица чиа семена
1/3 банан
Стъклен буркан от 400 мл с капак

ПОДГОТОВКА

Смесете зърнените култури с киселото мляко, семената чиа, млякото и фъстъченото масло. Оставете кашата в хладилника за една нощ. На сутринта я вземете, поръсете с ядки (по желание) и добавете няколко резена банан.

Приятен апетит!

 

СЪСТАВКИТЕ

1/4 чл. овесена каша
1/3 чл. мляко
1/4 чаша кисело мляко
1/4 чаша нарязан банан
1/2 ч.л. канела
Стъклен буркан от 400 мл с капак

Смесете всички съставки. Оставете в хладилника за една нощ. На сутринта добавете банан и канела на вкус.

СЪСТАВКИТЕ

1/4 чл. овесена каша
1/3 чл. мляко
1/4 чаша кисело мляко
1 ч.л. мед
1,5 ч.л. какао на прах
Стъклен буркан от 400 мл с капак

 

ПОДГОТОВКА

Смесете всичко. Затворете капака и разклатете добре,.
Ако не обичате овесена каша в студена форма, можете да я загреете в микровълновата, без да я вадите от буркана. За целта махнете капака и сложете да се затопли за 1 минута

Източник: За Жената