Битата Диана от Откраднат живот говори и днес, каза какво не иска от насилника си

Актрисата Диана Димитрова, която разбуни духовете със снимки и статус във фейсбук, че преди пет години по време на снимки е станала жертва на насилие, днес отново “проговори” във Фейсбук:

“Добро утро, мили хора. Днес се наспах след осем дни и реших да напиша следващите редове.

Тази седмица, която отмина, беше най-кошмарната в живота ми, защото е еманация на преживяното насилие цял живот. Мой бивш приятел ме попита ”Що все на тебе, бе човек?!”.

Когато исках да се развивам в рисуването, а той искаше деца и да се оженим, след връзка година и девет месеца, аз не бях готова и избрах да бъда студент. Защото да създадеш дете е най-голямата отговорност!

Мечтата ми беше НХА, и ме приеха. Първа по успех, графика.

 

Той продължи да работи в ДАНС (Държавна агенция “Национална сигурност“). През годините той се ожени и сега има две прекрасни деца. Разбира се, останахме много близки, защото той е истински добър и справедлив човек.

През годините съм говорила във видеоинтервюта за насилието, наложено ми психически по време на обучението ми в НАТФИЗ, където отново ме приеха първа по успех. И това е факт. Човекът, който се подписа на изпитите, после ме смачка, но отидох с адвокат. Преборихме се, заедно.

 

Тази година разбрах, че липсата на желанието ми да стигнем до съд е довела, агент Василев да пусне пипалата си, като октопод в тази уж, национална академия.

Часове преди да изляза на живо в неделя по BTV в “120 минути”, говорих с момиче-колега, която каза, да, аз бях при него, заради него, сега напускам България.

Нейният татко е бил известен журналист, светла му памет. Разказа ми, че когато са разбрали кой е баща й, в академията отношението се е променило, но горчилката остава и тя сега напуска страната…

 

Снощи ”Тютюн” в ТБА, София за първи път беше гледан от масово толкова млада публика. Децата сега в училище изучават романа на Димитър Димов. Тази вечер играем отново, а представлението е сложно, не е халтура. Колегата ми Калин Врачански снощи игра с температура, но никой не разбра от публиката.

Никой не разбира какво ни е на нас, защото сме професионалисти и стане ли 19,00 ч., ние излизаме на битка, излизаме на сцената, излизаме наивни, чисти, защото вече не сме ние, и няма място за болести. Ти, артистът, имаш мисия.

 

Билетите за снощи, днес, четвъртък (Ловеч) са продадени от месеци. Това не е пиар акция, защото кариерата ми в момента е топ и от последната изложба продадох седем картини. Светослав Иванов се пошегува с думите ”ВързАла си годината”.

Но аз играя Ирина. Другата отговорност. Бина Харалампиева избра мен. Всички знаете коя е тя. Тя ми се довери, защото знаеше, че ще се справя. 33 представления!!!

 

”Що все на мен?!” днес знам отговора, защото някой трябва да направи първата крачка. Аз съм популярно лице и нося отговорност. Не желая нито една стотинка от лицето, което искаше да ме убие преди пет години на терен. Не желая нищо друго, освен морално възмездие.

Бъдете здрави и усмихнати и огромно благодаря на армията от добри хора, които ме подкрепят, защото ме познават.

Този път ще спечелим Войната!”

 

Източник: plovdiv24