Урсула фон дер Лайен: Работим усилено, за да ударим Русия там, където ще я заболи

Няма да се успокоим, докато Украйна не надделее над Путин и неговата незаконна и варварска война, заяви още Урсула фон дер Лайен

 

 

Европейският съюз настоява за въвеждането на девети пакет от санкции срещу Русия в отговор на инвазията ѝ в Украйна, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на посещение във Финландия, информира Ройтерс, цитирана от NOVA.

 

 

 

„Работим усилено, за да ударим Русия там, където ще я заболи, за да притъпим още повече нейния капацитет да води война срещу Украйна, и мога да обявя днес, че работим с пълна скорост по деветия пакет от санкции“, каза Фон дер Лайен.

 

 

 

 

 

Тя каза още, че е уверена, че „много скоро ще одобрим глобална горна граница на цените на руския петрол заедно с Г-7 и други големи партньори“.

„Няма да се успокоим, докато Украйна не надделее над Путин и неговата незаконна и варварска война“, предупреди още председателят на ЕК.

 

 

 

Междувременно трите украински атомни електроцентрали, които бяха изключени от електропреносната мрежа вчера, са се включили отново към нея, съобщи в социалните мрежи Министерството на енергетиката на Украйна.

 

 

 

„След вчерашния масиран обстрел енергийните работници успяха да обединят енергийната система и до сутринта да свържат отново трите атомни електроцентрали към електропреносната мрежа“, заяви министерството в социалните мрежи.

 

 

 

Централите трябва да започнат да подават електроенергия „до тази вечер“.