Вижте кое е растението за безсмъртие на египтяните

Алое Вера е растение с широк спектър от лечебни свойства. Поради това то е известно като растение на безсмъртието за египтяните и като „пустинна лилия” за местното американско население.

То може да се отглежда и във вашия дом и да се използва в случай на леки рани, ожулвания и изгаряния. Въпреки това, то предлага още повече предимства, ако се използва вътрешно. Това чудотворно растение съдържа повече от 200 биологично активни, естествено срещащи се съставки, като аминокиселини, полизахариди, ензими, витамини и минерали, които спомагат за усвояването на хранителните вещества.

Както се посочва в The Journal of Environmental Science and Health, алое вера също има антианбактериални, антивирусни и срещу заразни свойства, които помагат при пречистване на тялото от токсини и атаки на патогени. Но това не е всичко, тя има още какво да предложи.

Минерали : Алое Вера има огромни количества минерали, включително калций, магнезий, цинк, хром, селен, натрий, преса, калий, мед и манган. Тези минерали си сътрудничат в подкрепа на метаболитните пътища.

Витамини : Алое вера е особено полезно за веганите, тъй като алое вера е богата на витамин В12 – витамин, който не може да консумира в големи количества в диетата си. Алое Вера също е богат източник на витамини А, С, Е, В1, В2, В3, В6, фолиева киселина и холин.

Ензимите : Алое Вера също съдържа важни ензими, включително амилаза и липаза, които спомагат за усвояването на мазнините и захарните молекули. По-специално, една молекула, брадикиназата, е отговорна за намаляване на опасните процеси на възпаление.

Аминокиселини : Алое Вера съдържа 20 от 22-те основни аминокиселини, които се изискват от човешкото тяло. Също така съдържа салицилова киселина, която се бори с възпаление и микроскопични организми.

Допълнителни ползи : Алое Вера ефективно почиства организма и премахва токсините от черния дроб, дебелото черво, пикочния мехур, стомаха, бъбреците и далака и по този начин е изключително полезно в случай на възпаление на червата, язви, нарушено храносмилане и разстроен стомах.

Също така е чудесно в случая на артрит, укрепва храносмилателния тракт и облекчава възпалението на ставите.

Ако се използва като вода за уста, сокът от алое Вера премахва плаката и осигурява още по-добри ефекти от търговските продукти. Също така е известно, че се лекуват ракови рани и язви в устата.

Растението може да се консумира или да се използва локално – ако решите да го консумирате, можете да добавите гела към любимите си сокове и глазури.

Как да използвате гела от Алое Вера : Алое вера може да се консумира директно от растението, но най-лесният и най-вкусен вариант е може би сокът и гел от алое, които можете да купите в повечето магазини за здравословни храни. Можете също така да купите листата от алое вера от много магазини за хранителни стоки.

Забележка: Уверете се, че купувате чистия сок / гел от алое, който е направен от цялото листо. Когато е чист, той има малко горчив вкус, така че може да искате да го смекчите и с другите съставки. Въпреки че върху бутилката можете да намерите конкретни указания за дозиране, би било разумно да говорите с естествен здравен експерт за най-добра дозировка. Обикновено, за вътрешна употреба, достатъчно са 30 ml от Алое гел 3 пъти на ден.

Наистина, пресният гел от алое се прилага при необходимост. Всъщност, растението алое вера може да бъде ефективна противоотровна билкова терапия срещу наркотиците.