Лекарите с обратна версия за починалото тригодишно детенце

С дълбоко съжаление към тегобата на родителите искам да кажа няколко неща. Мерси, че мога да застана в ефир пред тези, които изказваха мненията си по случая вчера. Това заяви в ефира на Нова тв докторката, приела 3-годишното детенце, което почина в София – Елена Георгиева.

“Аз съм лекарят, който в рамките на половин час установи състоянието на детето, организира приемането му в друга болница и започна лечението му”, заяви тя. “Още изявления ще дам, след като излезе окончателният резултат от проверката на комисията. Благодаря на всички, които са зад мен”, добави д-р Георгиева.

 

До нея бе и директорът на столичната педиатрична болница “Проф. д-р Иван Митев” д-р Димитър Русинов:

“Това е нещо, което за хората е голяма трагедия, за нас е важно да се поучим от тези случаи. Лекарската комисия трябва да проучи всичко. Днес има заседание”, поде той.

“Фактите са малко по-различни от това, което се тиражира. И да са идвали тук сутринта родителите с детето, никой не ги е прегледал”, отсече той.

 

“Детето не е регистрирано, че е било тук. За първи път е прегледано в 12:20. Никой в болницата дори не знае, че такова дете е идвало в болницата и от никого не е искано да преглежда това дете”, добави той.

“Няма забавяне и разкарване между болници. Изпращането му в “Пирогов” става в интерес на детето, защото там има по-добри условия”, коментира той.

 

По думите му има заболявания, които се развиват прекалено бързо и няма как лечение до подейства:

“Заболяването при детето се развива мълниеносно.Въпросът с леглата са спекулации. За всяко едно тежко болно дете винаги ще се намери място”, коментира той.

 

Д-р Русинов повтори: “За първи път детето се появява при нас в 12:20. То е регистрирано, че влиза в кабинета за преглед.”

Доктор Георгиева призна, че не е знаела, че преди да я посетят, детето е било в болница в Лозенец

Източник: plovdiv24