Голяма трагедия след инцидента с Динко: Негов приятел почина внезапно пред болницата / СНИМКА

Нова информация за инцидента с Динко Вълев.

Макари тежко пострадал, Динко Вълев е жив. За жалост негов приятел обаче е починал в деня на инцидента, при който пострада ловецът на имигранти.

 

Уважаваният във Варна и крупен играч в бизнеса с метали Георги Колев – Жоро Метала, е издъхнал пред болница „Св. Анна“ във Варна, където е бил откаран пострадалият Динко.

Динко изказа съболезнования в профила си в Инстаграм.

 

“Ще ми липсваш, приятелю. Почивай в мир. Благодаря за всичко, което си направил за мен. Ти ще останеш до живот в сърцето ми. Знам че ще се видим на по-добро място”, пише Динко.

 

„Жоро ми се обади във връзка с този инцидент. Каза ми, че Динко е пострадал и ме помоли да отида до болницата. Видяхме се там, разбрах, че Динко е пострадал сериозно“, разказва Веселин Николаев от „Частни Линейки Варна“.

 

По думите му, Георги Колев му се обадил понеже са приятели и, защото вероятно щяло да се наложи Вълев да бъде транспортиран в друго лечебно заведение, където да му бъде направена операция.

Стояхме и си говорихме. Съпругата на Жоро също беше там, но по едно време отиде до някъде. Изведнъж, както си стояхме пред Шокова зала, Жоро ме дръпна за фланелка, подпря се на рамото ми и каза: „Лошо ми е“. Помислих, че се шегува, защото е в негов стил… Но той се свлече на земята и лицето му запозна да посинява“, разказа Николаев за драматичната ситуация.

 

На помощ се притекли двама лекари, които се опитали да реанимират Георги на място. Вкарали го в Шокова зала, където реанимационните мероприятия продължили.

„Лекарите направиха абсолютно всички възможно да го спасят. Даже повече от това. Видях го с очите си. Но за жалост нямаше как… “, обяснява Веселин.

 

И добавя, че причината за смъртта е масивен инфаркт, причинен от тромб.

Изпращането на Георги Колев в последния му път е утре, на празника на Съединението. Близки и приятели ще се простят с Георги Колев в 11:30 часа в катедралния храм „Свето Успение Богородично“.

Поднасяме съболезнования на близките и приятелите на Георги Колев!

Какво е състоянието на Динко Вълев след тежкия инцидент?

След около час екип, ръководен от проф. д-р Диян Енчев ще извърши в УМБАЛСМ „Пирогов“ първата от серията тежки операции на Динко Вълев.

Както ви съобщихме, снощи Вълев претърпя инцидент, притичайки се на помощ на аварирала цистерна. Драмата бе белязана и от смъртта на известен бизнесмен и приятел на Динко, който е издъхнал в болницата.

 

Динко пострада при тежък инцидент, транспортираха го с хеликоптер

Той е със счупени прешлени, таз, ръка и множество други наранявания. Заради тежкото му състояние нито един от лекарите в МБАЛ „Света Анна“ във Варна не се ангажирал, че може да помогне на Динко Вълев.

 

Препоръчано му е да потърси помощ в София. Динко е платил на хеликоптер, за да го транспортира до УМБАЛСМ „Пирогов“, където е поверен в ръцете на изключителен професионалист – проф.д-р Диян Енчев, началник на Четвърта травматологична клиника към „Пирогов“.

 

Малко преди да влезе в операционната тази сутрин Динко проговори за станалото:

„Истина е, пострадах много тежко, но съм в най-сигурните ръце. В „Пирогов“ съм при най-големия специалист в ортопедията – д-р Диян Енчев, който е уникален специалист. Използвам вашата медия, за да благодаря на всички приятели, познати и непознати, които ми писаха. Тяхната подкрепа ме държи!“, каза Динко пред flagman.bg.

 

Днес предстои операция на счупените прешлени на Динко. До голяма степен след нея ще стане ясно дали той ще може отново да се изправи на крака, разбира се след много дълго възстановяване, което го очаква в следващите месеци.

 

Източник: Petel