След провала на сина си: Бащата на Кирил Петков напусна страната

Бащата на бившия премиер Кирил Петков – Петко, е напуснал пределите на България малко след като сина му сдаде властта. Петко сам се похвалил, че е заминал за съседна Румъния, но не с работна цел, а за развлечение, писа „Ретро“.

Таткото на Кирил обикалят всички знакови забележителностите на северната ни съседка, но да издава в чия компания е по време на ваканцията. От началото на лятото до преди да забегне в чужбина, Петко дежуреше в морския имот на фамилията, който се намира на първа линия в близост до плажа Корал край Лозенец. Там той посрещаше всеки уикенд сина, снахата и внуците. Петков старши не смееше да мръдне извън България, защото беше зает да забрани единствения си наследник от критиците му в студията на всички телевизии. След политическия му провал обаче заминал на заслужена почивка, като приятелите му го закачат, че е на романтична ваканция.

Всъщност семейният статут на Петко Петков е неясен от години. С жена му Венета, майката на бившия премиер, отдавна живеят разделени. След прибирането на баща и син Петкови преди десетина години от Канада у нас, тя решила да не ги последва. Венета се пенсионира в началото на  2022 година, но и това не се оказало причина, която да я завърне в родината. До ден днешен тя продължава да пребивава в Канада. Двамата с мъжа й  от много време насам не споделят един покрив дори когато майката на Кирил си идва за кратко у нас, но продължават да се водят женени, макар и само на документи.