Есил Дюран: Плажувам тук от 20 години, а разликата от миналата година е огромна / ВИДЕО

Граждани сигнализираха, че един от най-оживените и популярни плажове на Северното Черноморие – този на Камчия, е без спасители. Преди дни мъж е бил спасен от удавяне благодарение на плажуващите, които успели да го извадят от водата.

Сигналът за липсващите спасители е подаден от певицата Есил Дюран.

 

“Плажувам тук от 20 години. Преди 10 дни дойдох да видя какво е положението тук. Разликата от миналата година беше огромна – няма шезлонги, няма чадъри. А разбрах и най-лошото – че няма и спасители”, разказа тя в ефира на “Здравей, България по Нова тв.

 

“През всичките тези години моето семейство е преживявало не една или две драми. Това че няма предвидени спасители е толкова скандално, че може да се счита за предумишлено убийство. Не говоря от мое име, а от всички плажуващи. Голяма част от хората, които идват тук, не знаят, че няма спасител. Тук в събота и неделя е препълнен плажа. Трудно се живее в България и лесно се умира.”

 

“Преди дни една жена щеше да се удави. За човешки живот си предаваме от уста на уста за това, че някой някъде се дави. Този случай отваря сериозен въпрос. Толкова сме свикнали с неуредиците, че сме станали апатични. Хубаво е, ако видим нещо нередно, е да кажем, че имаме проблем. Човешкият живот трябва да е над всичко.”, допълни певицата.


 

Източник: plovdiv24