СКАНДАЛНИЯТ БИВШ КМЕТ НА ПЕЩЕРА С НОВ АПЕТИТ – СЛАДКА СЛУЖБА В ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК

Николай Йорданов Зайчев – бивш кмет на Пещера в мандат 2015-2019г., който е и подсъдим по дело за лъжа и клевета ,а на всичкото отгоре и е разследван от прокуратурата в качеството му на кмет, отново блесна в полезрението на пазарджишката общественост с нов, още по-амбициозен мерак.

След като се снабди на безценица с апартамент в идеалния център на Пазарджик, на гърба на действително нуждаещите се, изкарвайки се социално слаб и малоимотен, сега проваленият бивш градоначалник се е прицелил в длъжността директор на Дирекция „АПИО – Административно правно и информационно обслужване” в Община Пазарджик.

Целият зор би бил чудесен, ако некадърният кадър не беше оставил тотална щета в управляваната до скоро от него Пещерска община.

По времето на управлението на Зайчев, а и до момента в община Пещера финансиращите органи по всички европейски и национални програми наложиха и продължават да налагат финансови санкции в размер на повече от 500 000лв.(половин милион лева). Актовете в Родопската община не спират и непрестанно се налагат нови и нови, като за последния месец октомври т.г. същите са в размер 15 000лв. и касаят административни нарушения по обществените поръчки и контрола при усвояването им по времето на мандата на Зайчев.

Припомняме на читателите , че пещерският курорт Св. Константин стана село благодарение на подадени документи с невярно съдържание именно от кмета на Пещера – Николай Зайчев , за което прокуратура и полиция констатираха нарушението.

Добре е пазарджиклии да знаят, че в предходния на зайчевия мандат – този на бившия кмет на Пещера Козарев – в Община Пещера е спечелен проект „Електронна община”, но за 4 години кадърният кмет Зайчев не успя да въведе и реализира нито една електронна услуга в общината, което е чудесно доказателство за професионалният капацитет на индивида в административната сфера.

Странна е зависимостта на иначе интелигентния кмет на Община Пазарджик към следвалия цели десет години специалност право Зайчев. За длъжността директор на Дирекция „АПИО” е издигната още една кандидатура на доказан професионалист и специалист, който с умение би могъл да ръководи Дирекцията. Тази кандидатура много бързо е оттеглена в следствие на реакция, осъществена от Николай Зайчев по отношение елиминиране кандидатурата на конкурента.

Хубаво е също така гражданите на Пазарджик да са наясно с професионалните компетенции на бъдещия си директор на Дирекция и да приведат очакванията си съобразно предоставения им кадрови ресурс. При всички случаи освен критики със сигурност кмета Попов ще заслужи и благодарността на жителите , но тези на Пещера, които нескрито се радват на миграцията на бившия си градоначалник към друго населено място.

Честито на пазарджиклии!