Нинова след пленум: Радев ще ми се моли за втори мандат, но няма да му дам

“Само след няколко месеца Радев ще дойде да ми се моли да го издигна за втори мандат. Няма да стане”. Това са точни думи на лидерката на БСП Корнелия Нинова, изречени на глас пред съпартийци след последното заседание на пленума на червените, разкриха ексклузивно наши източници на “Позитано” 20. Дългомесечната сръдня между нея и държавния глава явно се е задълбочила в последно време.

Информаторите на Lupa.bg в централата на социалистите са категорични, че двамата вече са скъсали всякаква комуникация, а всички “ноти” се препредавали между “Позитано” и “Дондуков” 2 чрез избрани медии. Такъв бил случаят и с провалената визита на главнокомандващия в Естония заради контакта му със заразения с COVID-19 ген. Димитър Петров, като Нинова, твърдят още апаратчиците, издала “заповед” немедлено да се уведомят всички “приятелски” издания за гафа на президентската администрация и да се изтъкне, че Радев е бил наясно с факта, че е “на първа линия” потенциално заразен с бацила.

Скандалът между Нинова и него тръгна малко преди прекия избор за председател в Столетницата, когато Радев бе заснет да празнува на една маса с тогавашния краен неин противник Георги Гергов на сватбата на сина на вицето му Илияна Йотова в Правец.

Малко след заседанието на 50-я конгрес пък червената шефка “отмъкна” тогавашния шеф на кабинета на държавния глава Калоян Методиев, който пък се озова “в крачка” край нея на соцсъбрание в Боровец. Започна залп от стрели между Радев и Нинова през медиите и конкретно чрез Методиев.

Според запознатите отвътре с напрежението, ситуацията ескалирала, когато Радев показал всяческа еманципация от БСП по време на протестите, и втори път, когато пък от своя страна, Нинова отказала да го подкрепи за казуса с Естония и не заявила позиция в негова полза нито лично, нито чрез депутатите си. Затова и обяснила пред другарите си, че президентът съвсем скоро щял да чукне на портата й за подкрепа за втори мандат и заявила, че нямало да му даде рамо толкова лесно, а се канела да постави условия, включително по публичното говорене на държавния глава.

Източник: lupa