“Очаква се българите да спасят летния сезон по Черноморието”

Пълни плажове, пълни заведения и почти никакво усещане, че у нас има тревожно нарастване на броя на заразените с коронавирус – особено в кръчмите и дискотеките положението е “какво беше това маска!?”. Такава е картината в събота, 18 юли, в Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър и Равда, пише 24rodopi.com.

В 10.30 часа няма свободни места на плаж “Олимпийски надежди”, цената за чадър и два шезлонга е 10.50 лева. Бялото фрапе на бийч бара е 5 лева. Повечето собственици на заведения по крайбрежната ивица са оптимисти, че “ще вържат сезона”. “Тази седмица се усети раздвижване, което ни дава основание да прогнозираме, че в ситуация на COVID-19 сезонът ще е доста добър. Тук-таме се чува и руска реч, но най-важните хора за туризма по Черноморието – руснаците, ги няма.

Българите ще спасят този сезон, ако времето се задържи така и през август и поне до средата на септември”, казва хотелиер. Наблюденията му сочат, че “в петък и събота вечер добрите ресторанти са пълни, от липса на клиенти се оплакват само онези, които и без това имат проблеми с кухнята и организацията на работа”. Все пак трябва да отбележим, че твърде много хотели, магазини и ресторантчета въобще не са отворили това лято.

Източник: plovdiv24